ΣΧΕΤΙΚΑ

Καλωσήρθατε στο Cultural Walk!

Είμαι η Χριστίνα Δεσινιώτη και το συγκεκριμένο blog είναι μία πρόσκληση να περπατήσουμε μαζί σε καλλιτεχνικές εκθέσεις, σε μουσεία, στα δρομάκια μιας όμορφης πόλης, να ταξιδέψουμε, να χορέψουμε, να συζητήσουμε, να κάνουμε με λίγα λόγια έναν πολιτιστικό περίπατο…

Από μικρή αγαπώ τις τέχνες και πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία στο Πανεπιστήμιο του Νουσατέλ στην Ελβετία. Μου αρέσει ο χορός, να ζωγραφίζω και να φτιάχνω ψηφιδωτά και με κάθε ευκαιρία επισκέπτομαι μουσεία και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ αυτές τις εμπειρίες τόσο με ανθρώπους που είναι επίσης λάτρεις των τεχνών, όσο και με εκείνους που τα βρίσκουν όλα αυτά βαρετά με την ελπίδα να ανακαλύψουν έναν τουλάχιστον περίπατο που μπορεί να τους αλλάξει γνώμη.

Πιστεύω πραγματικά πως η τέχνη είναι μία πολύ ιδιόμορφη έννοια, η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπάρχει στη ζωή όλων μας. Από ένα βιομηχανικό αντικείμενο της καθημερινότητας μας που έχει δημιουργήσει ένας σχεδιαστής, μέχρι ένα κτίριο που ομορφαίνει την πόλη· από έναν καθημερινό άνθρωπο που γεμίζει το χρόνο του ζωγραφίζοντας, μέχρι τα καλαίσθητα αρχαιοελληνικά αγάλματα· ή ακόμη από ένα παιδί που χορεύει μουρμουρίζοντας τις δικές του μελωδίες, μέχρι τις τέσσερις εποχές του Βιβάλντι· όλα αυτά αποτελούν δείγματα ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα ψήγμα τέχνης μέσα του. Και νομίζω ότι όταν αυτή η τέχνη συστοιχειώνεται με την κοινωνικότητα τότε παράγεται ο πολιτισμός.

Ίσως λοιπόν ανακαλύψεις έναν πολιτιστικό περίπατο που σου ταιριάζει…
Καλούς περιπάτους!

διονυσιου αεροπαγιτου

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: